Kaip neleisti „Google“ sekti jūsų žiniatinklyje

Kodėl galite pasitikėti

- „Google“, matyt, labai klastinga.

Jei išjungsite „Google“ Vietovių istorijos parinktį (žr. iš čia ), tikriausiai manote, kad vietos, kuriose lankotės, nebėra saugomos arba kad „Google“ nebestebi jūsų judesių. Neteisinga. Remiantis tyrimo ataskaita iš Associated Press. Bet yra išeitis.

Nors AP nustatė, kad „Google“ vis tiek gali jus sekti naudodamasi žiniatinklio paslaugomis, pvz., „Google“ žemėlapių skelbimų naršyklės paieškomis, yra būdas priversti „Google“ kartą ir visiems laikams nustoti jus sekti: atlikdami nustatymus ir išjungdami žiniatinklį ir programas Veikla. Matote, tik išjungę Vietovių istoriją, tik neleidžiate „Google“ pridėti jūsų judesių prie vaizdinės laiko juostos funkcijos (daugiau apie tai čia ).





Kas yra žiniatinklio ir programų veikla?

Kai įjungta žiniatinklio ir programų veikla, „Google“ išsaugo jūsų laiko žymomis pažymėtus vietovės duomenis, nors kiekvieną duomenų tašką galite ištrinti rankiniu būdu myactivity.google.com . Taip pat galite ištrinti kelis įrašus pagal datą ar žiniatinklio paslaugą. „Google“ apie tai aiškiai kalba savo pranešimuose vartotojams, tačiau teisinga manyti, kad dauguma žmonių nesuvokia, kad taip pat yra kažkas, vadinama žiniatinklio ir programų veikla, kuri renka jų buvimo vietos duomenis.

„Google“ Palaikymo puslapis paaiškino, kad įjungus žiniatinklio ir programų veiklą jūsų paieškos ir veikla iš „Google“ paslaugų išsaugomos jūsų „Google“ paskyroje, kad galėtumėte gauti „geresnių paieškos rezultatų ir pasiūlymų“. Bet jei išjungsite šią parinktį (ji įjungta pagal numatytuosius nustatymus), „Google“ nebegalės išsaugoti vietos, kurioje buvote, iš Žemėlapių duomenų ir naršyklės paieškų, išgaunančių jūsų GPS koordinates.



Kaip neleisti „Google“ sekti jūsų žiniatinklyje

Įjunkite arba išjunkite žiniatinklio ir programų veiklą

  1. Kompiuteryje apsilankykite Veiklos valdikliai puslapį.
  2. Gali būti paprašyta prisijungti prie „Google“ paskyros.
  3. Pasukti Žiniatinklio ir programų veikla įjungtas arba išjungtas.

Pastaba : „Google“ teigė, kad kai kuriose naršyklėse ir įrenginiuose gali būti daugiau nustatymų, „turinčių įtakos šios veiklos išsaugojimui“.

Daugiau informacijos apie tai, kaip ištrinti ankstesnę veiklą ir „Google“ surinktus duomenis, rasite „Google“ palaikymo puslapyje čia .

Įdomios Straipsniai